River Studio

Location
Typology
Size
Status
Year
Pererenan, Bali
Residential
88 m²
Completed
2019
1

Initially being one of a three unit ensemble, the river studio is a 1 bedroom minimal home, a response to a few constraints and opportunities surrounding the lot shape. Being of extremely narrow nature, the lot required to contain the access road to the main house – as a consequence of that we occupied the space on top of the driveway by cantilevering the small studio bedroom component over it, and created an upstairs.

Working with less than 8 m width, we rotated in the living room component slightly, to have longer vantage points and fitted a small swimming pool and garden. On the formal layer we lofted an A-frame roof with the cube that is resting over the driveway to generate untypical roofline that shields from excessive sun exposure and creates privacy.

Constructed in steel, wood and concrete we aimed for best fitness for use. The soothing color palettes connect to the surrounding green, earthtones and carefully selected artwork make this place a good fit and use of space.