Bali Tennis Club

Location
Typology
Size
Status
Year
Penestanan, Bali
Cultural
4000 m²
Case Study
2014
1

The tennis club's main building acts as a spine for spectators alongside two red clay tennis courts - one of them sunken. under the main deck one finds all supportive program such as showers, lockers, bathrooms, kitchen, office and storage spaces. the building is structured into 2 different languages - the lower floor being the utilitarian solid base, rendered in brick, and the 3 connected A-frame bridge structures connecting to the upstairs roofs. The overhang of each bay become the arches - those are supported with rafters, spun of a cautionary truss hung between each of the A-frames. From the south the building appears entirely as a single story building. The bowing arches, and the expressive tips of the models resemble into a building with a lot of movement -  a series of ballistic trajectories is one of several images abstracted in this efficient and rhythmic design.