House A

Location
Typology
Size
Status
Year
Mas, Bali, Indonesia
Residential
1000 m²
Completed
2015
1

Project Photographed by Tommaso Riva

House A is based on a linear, 4 story arrangement that is designed to counteract the steep slope of the property site by becoming a bridge house. The central theme of this project is articulated through a combination of two seemingly contrasting, architectural expressions; a notion of a romantic ruin, strongly connected to the ground and an ephemeral, transparent structure holding a series of roofs. these two atmospheric forces contrast and support each other. The master deck is crowning the structure, continuing through a double height exterior living space.

The silhouette is a sequence of five roofs of different lengths, juxtaposed with wall surfaces tiled with locally sourced Kerobokan stone. Linear skylights and gaps between the roofs generate a 'barcode' like light composition throughout the interior and exterior spaces of the house, changing as the sun makes its way from east to west.