House T

The design concept of this house is a result of a setback line, existing vegetation, wind directions and the sun path of the designated site. This volume is a liquid version of a minimal house that seeks to embrace simplicity and the topography it sits on, creating an interior that is as fluid as its surrounding landscape.

The low roofline and high overhangs protects the house interior space from sun and rain impact.

Vortex House

The concept for the Vortex House is to be a part of nature itself, and blend with the surrounding landscape.The building tries to capture and amplify the existing panoramic sea front view , and tries to frame it within the building. The free plan of the structure further reinforces this concept.

The seashell roof and plan let the house blends smoothly with the topography. A harmonious interaction between the man-made structure and the natural features of the landscape insitu.

House LH

With compact building mass design and moderate footprint , House LH leaves more outdoor space to run around and enjoy the Balinese climate. All of the rooms in the house are ensured of better views of the surrounding and high level of privacy and security adequate for raising children in a protected domestic environment.

The building has a self shading mass, enabling both sunny and shady areas all day long. Passive cooling was incorporated through large openings and water bodies around the ground floor. 

Even though the architecture is understated, it has intriguing atmosphere to provide within it blending with the community through introduction of the sloped roof. 

House Origami

Origami House comprises of a ‘folded’ Pavilion structure articulating the confluence of interior and exterior, textures and craft. The main pavilion structure is complemented with various cubic volumes connecting to it in all directions, standing on a seemingly solid plinth with a cozy pool carved into it. the pavilion provides shelter from heavy tropical rain and blazing sunlight, while enabling a full, unobstructed view of the lush, surrounding jungle and rice fields. The pavilion is a wood cladded space truss made of steel and decked with traditional teak wood shingles.

Different cross-sections of cantilevering A-frames create a sequence of folding surfaces that give the ceiling its geometric character. The roof shelters communal activities and designed as a place of gathering. Under the stone covered concrete base of the first floor, one finds 2 bedrooms, the lower double height ‘loft’-like living room, and a separately accessed studio, more deck spaces and garden flowing alongside a winding creek. The 3-dimensional distribution and orientation of spaces seek to maximize privacy for each room and space offered in the residence while providing different spaces of gathering and other activities.


Nearly all surfaces are cladded with ‘Bali Green’; a type of strongly textured sand stone. Diagonally cut and mirrored stone plates create an articulated texture for floors and walls to reflect the folded ceiling planes of the pavilion. Recycled teak wood and iron wood floors were embedded into the stone floors at areas of resting and playing.To emphasize the sensation of open living, the facade can be vastly opened at convenience, to enjoy open space surrounded by palm trees in a lush tropical forest.

La Pacha Mama

‘La Pacha Mama’ is an eatery specialising in Pescatarian, Mexican cuisine with subtle references to its Indonesian, tropical context. The aesthetic and structural character of the design alludes to the image of the ‘hacienda’, typically known as large estate originating from colonies of the Spanish empire.

The main structural elements of the design serve as the dominant feature of the project, forming a semi-open atrium spanning over a renovated building and courtyard, surrounded by lush tropical vegetation. The vertical structural elements form a hybrid of a truss, a vault, and an arch, interwoven with rubber recycled from old truck tires. This woven structural framework enables vines and flowers to grow effortlessly into the building so that, in due time, it may become one with nature.

Alchemy Potatohead

This small retail space is a renovated, repurposed parking garage, situated on the boardwalk to Seminyak’s famous Potato Head Beach Club in bali. The design seeks to draw the customer into this compact space by creating an optical illusion which exaggerates its actual depth. This is achieved by a warped wooden grill, or a wooden wave. A series of display shelves and fridges offer a rich selection of raw vegan smoothies, cold pressed juices, chocolates and other mouthwatering, healthy products. 

Alchemy Ubud

Alchemy Bali is the Island’s first 100% raw, organic and vegan restaurant. It was established as a place for transformation in 2011 by a group of conscious, creative, live food enthusiasts. Alchemy’s vision is to honour mother nature, promote healthy sustainable living and support and to offer a space of inspiration and community.

The existing restaurant was situated in a concrete building in the main road of Penestanan, Ubud. Through our design renovation, the existing building was completely opened and extended with a newly built, 2 level structure on each end. Recycled telephone poles were used as pylons, from which the load of the second level deck and roof are suspended. Tiered Alang Alang thatched roofs provide sufficient openings for air circulation while sheltering from sun and rain. A minimal amount of material was used in the building extension through the use of pre-stressed and tensile building components.