Mallorca

We embrace ancient architecture and follow our fetish for clean lines.

The semi arch is blurring borders – another find on the pursuit for tectonic stories.

This is part of a competition we contributed to for a resort development on a Balearic island.

Villa Nabu

Karl’s living room has a ceiling that challenges the conventional flat roof and blends it into a sequence of pitches that resemble our interest in mesh-ups of vernacular and contemporary design topics. This is part of an ongoing design process for a project at Tampah Hills. 

Jon

A circular array of grid shells form this residence at Tampah Hills overlooking the bay. We will use laminated timber to form the arches that will create the shells. Our ambition is to use bamboo to create the members for the shells – the inside courtyard will be a sanctuary protected and secluded.

Vicenzo

Villa in Hamburg – based on Palladio’s Villa Rotonda, this 15×15 m squared 2 volume seeks to unite contemporary with traditional design ideas by a 3 layered facade – travertine brass and glass. The 2 story building sits on a base that consists of a car collector’s garage, wine bar, back of house and other functions.

OMNIA

O_02

Campus project in the heart of Bali seeks to combine both openness and enclosure by using different formal approaches and materials, creating stark contrasts of permanence and the temporary. Sequence of hyperbolic bamboo structures forming a concentric arrangement.

Alexander & Christian

How to contribute to the silhouette of the landscape integrative way?

Tearing slanted roofs will frame the views- as the day progresses one can travel through the house to find one’s adequate spot. We try as much as possible to reduce gesture here, and push away from architectural reading over to more of a ‚land art‘ intervention.

We are suggesting a series of staggered pavilions that will make the experience- it’s one of the highest projects on the hill so we will save all the rain water we can harvest in a big water tank. The curved shapes provide shade throughout the course of the day – a panoramic experience.

House A

Project Photographed by Tommaso Riva

House A is based on a linear, 4 story arrangement that is designed to counteract the steep slope of the property site by becoming a bridge house. The central theme of this project is articulated through a combination of two seemingly contrasting, architectural expressions; a notion of a romantic ruin, strongly connected to the ground and an ephemeral, transparent structure holding a series of roofs. these two atmospheric forces contrast and support each other. The master deck is crowning the structure, continuing through a double height exterior living space.

The silhouette is a sequence of five roofs of different lengths, juxtaposed with wall surfaces tiled with locally sourced Kerobokan stone. Linear skylights and gaps between the roofs generate a ‘barcode’ like light composition throughout the interior and exterior spaces of the house, changing as the sun makes its way from east to west.