Jon

A circular array of grid shells form this residence at Tampah Hills overlooking the bay. We will use laminated timber to form the arches that will create the shells. Our ambition is to use bamboo to create the members for the shells – the inside courtyard will be a sanctuary protected and secluded.

The Wing

Blending between typologies, when a box is not enough- to connect to a vernacular surrounding. Currently in the making.

Alpha House

Breaking down it’s volume into two distinctive stacks makes this building read as a single-story typology. On the design process, we wanted to define the articulation of the roof in a way to disguise the bedrooms upstairs, while surrounding the spaces with soft surfaces. As a consequence, views are framed by fluid lines and evoke a sense of protection.

Grid shells have always done it for us, as they suggest interesting and new ways to define roofs. In the case of the ‘Alpha house’, walls become the roofs and create a silhouette, consisting an iconic and rhythmic pattern that stick, completing the picture of an exciting object blending intensity environment-with the rolling mountain scape of Bali in it’s background.

The ground floor holds the living room that opens to the garden area and overlook it’s lush surrounding. A pool runs parallel to the building direction and reflects its wavy character in the water plane. The layout is simple, practical, and repetitive. The building’s east-west orientation provides self shading and shields off neighbors.

Materials used are walls with kerobokan stone, a local hard sandstone found in the vicinity of the side, and represents a traditional material that people use for their constructions in Bali. However different in their shape, the suspended wooden ceiling adds warmth to the place and tied the ceilings into one experience.

Architecture should express and evoke a distinctive meaning or topic. In this case fluidity stands for the way forward, expressing the joy for and of creation.

Payangan Retreat

We took a spin on vernacular architecture for our design of a series of buildings outside of Ubud in Bali.

Compound living around a court yard and different sections serving needs – and a unifying roof.

Jendela

This mixed-use, campus-esque arrangement holds a residential house, studios and shared spaces. The formal language is influenced by traditional Balinese temple entrances, oriental roof silhouettes, and split gateways architectural elements.

The formal language of the roof seeks to combine the different elements into one composition. The warped and bent underside ceilings embrace the beauty of flying roofs and bring light into the interior spaces in different ways and different times of the day.

Medewi Resort

Off the ground series of mini towers assembling into a singular resort with elevated connective pathways leading down to the beautiful black sand shores of Medewi.

House Mundo

This project explores the idea of having a column in the corner, but not. With a form of arboreal-esque bespoke column design embodying the appearance of an array of trees holding up a canopy altogether.
The interstitial spaces between the pavilion structures are demarcated with arches creating a kind of gateway interlinking the pavilions, abstractly alluding the spatial characteristics of a traditional Balinese compound. The project takes reference from Louis Kahn’s un-build project.

Haus Flora

House Flo is Bungalow-esque structure hovers over a rice fields in south-west Bali. The attempt to surround each room with lush greenery and the use the roof surface as a space of leisure, were the main drivers for this project. Vastly camouflaged into its surroundings, we were investigating the most minimal, integrated, and understated architecture possible.

The inverted ceiling line of the building is a reflection of the gradual slope of the project site. Covered Corridors are connecting the different zones and spaces and form an interconnected internal landscape.

House K

The cross is one of the oldest symbols found in the history of mankind. Embedded within it is a formal intersection between horizontal and vertical elements.House K is designed through interplay between horizontal and vertical volumes, establishing its position in relation to its delicate location on a descending riverside plot of land. 

The primary volume of the house relies on its horizontal span, while a smaller, central volume is extending towards the riverbank. Thus, Through consideration of the geometric qualities of the cross, we attempted to limit the vertical footprint of the house as it descends closer to the river, leaving the majority of the plot adjacent to the river, virtually untouched. The house is composed of two separate loft spaces that brace the pool and lounge area on the first floor and a private quarters, spa and grotto are found in the level below.