House T

The design concept of this house is a result of a setback line, existing vegetation, wind directions and the sun path of the designated site. This volume is a liquid version of a minimal house that seeks to embrace simplicity and the topography it sits on, creating an interior that is as fluid as its surrounding landscape.

The low roofline and high overhangs protects the house interior space from sun and rain impact.

House Enclave

Towering over gentle slopes of Southern Lombok island in Indonesia, this structure seeks to capture the breath-taking panorama over a vast valley and the ocean shoreline.

Extracting topographic lines from the contours of the hill, we were exploring the possibility making the most reductive piece of organic approach to architecture that would seamlessly blend into it’s environment. Four simple suites and a fast living space continue out into the adjacent deck which precedes a striking infinity pool, reflecting the sky and therefore Setting a surreal scene for memorable experiences.

Vortex House

The concept for the Vortex House is to be a part of nature itself, and blend with the surrounding landscape.The building tries to capture and amplify the existing panoramic sea front view , and tries to frame it within the building. The free plan of the structure further reinforces this concept.

The seashell roof and plan let the house blends smoothly with the topography. A harmonious interaction between the man-made structure and the natural features of the landscape insitu.

House LH

With compact building mass design and moderate footprint , House LH leaves more outdoor space to run around and enjoy the Balinese climate. All of the rooms in the house are ensured of better views of the surrounding and high level of privacy and security adequate for raising children in a protected domestic environment.

The building has a self shading mass, enabling both sunny and shady areas all day long. Passive cooling was incorporated through large openings and water bodies around the ground floor. 

Even though the architecture is understated, it has intriguing atmosphere to provide within it blending with the community through introduction of the sloped roof. 

Cotel

Proposal for a mixed-use development dedicated to the theme of ‘The new hostel’.

Efficiency as sustainability was one of the major credos for our architectural decisions. Overlaying shared spaces led to a series of interesting floor plans where high density lead to both formal and informal places of gathering.

Passive cooling through big voids stimulated the places of rest, reducing the energy consumption of the structures.The building mass stores air conditioning spaces and open spaces regulate themselves through cross ventilation.

Density liberates the ground plane for more outdoor areas. The stack of program provides big open space with sea views. The high stack also catches breeze, and as the site is oriented east-west we took special care to arrange both program and building shape according to maximum self shading.

The recreational areas between ‘loud’ and ‘silent’ programs were designed as a blend of different levels, nooks, corners – little plazas and meeting spots

Bali Tennis Club

The tennis club’s main building acts as a spine for spectators alongside two red clay tennis courts – one of them sunken. under the main deck one finds all supportive program such as showers, lockers, bathrooms, kitchen, office and storage spaces. the building is structured into 2 different languages – the lower floor being the utilitarian solid base, rendered in brick, and the 3 connected A-frame bridge structures connecting to the upstairs roofs. The overhang of each bay become the arches – those are supported with rafters, spun of a cautionary truss hung between each of the A-frames. From the south the building appears entirely as a single story building. The bowing arches, and the expressive tips of the models resemble into a building with a lot of movement –  a series of ballistic trajectories is one of several images abstracted in this efficient and rhythmic design.

Rice Campus

Buildings take up space – and therefore occupy land that has once been used as farmland – or simply intact man-free ecosystems. Now more than ever architecture has to explore the potential of reducing it’s a naturally negative impact on its environment.

This project investigates the potential of a building’s roof to be used as an agricultural element. We need a typology of tiered steps which makes itself invisible. ‘The Rice Campus’ holds a number of programs above and below a sculpted manipulated surface tissue.

Inside spaces are naturally vented and light through the light slits that the tiered fields generate.  Efficient grid shell structures generate artificial ‘hills’ that vegetation can grow on. Thus, This artificially created topography would work as a fully intact irrigated system of fields to grow all kinds of fruits and vegetables.

Man needs to reduce carbon emission by farming goods locally, providing jobs, and most importantly reestablish the understanding of where the food we have on our plates actually comes from, and furthermore, how it is being produced.
 

The Square

the square is a hub of various programs situated in a suburb of Ubud. The 7 buildings hold retail, hotel, apartment and recreational spaces. The conceptual idea is to mimic the vertical organisation of a tropical forest – shrub – trunk – crown to emphasize different atmospheres. Like a tree all buildings have a small footprint, then taper outward and merge the overhang of the roofs with the first-floor slab. In the created in-between spaces, one finds circulation, terraces and loggias.

Qi Gong Temple

The structure is planned to be standing on a base that holds a tea room and other supportive programs around the philosophy of Qi Gong in the outskirts of Ubud, Bali. The Canopy is a grid shell structure seeking to combine traditional building styles with a contemporary approach to form finding in architecture.