House Carbon

Project Photographed By KIE

Located on the very southern tip of the island of Bali, this vacation getaway thrones at about 150 meters above sea level. Ready to face high wind speeds and rain, as well as hot summer days, the roof is a composition of folded planes that frame the breathtaking view over the Indian Ocean.

The house is comprised of four bedroom suites and a loft-like studio space that seamlessly blends the interior with the exterior. A large portion of the roof extends towards the outside, resting on stone cladded walls and spanning over pool and deck areas to provide shade and enhance the overall architectural experience.

House P

House P explores the notion of a house as a dramatic roofscape, both form exterior and interior perspectives. Flanked by two wings consisting of private quarters, the loft style living room is defined by a large canopy made of steel and claded with wood. In this regards the roof attempts to define the interior as whole while seamlessly framing the tropical landscape in which it is placed.

House J

House J is designed around three historic ‘centerpieces’ of  traditional Javanese ‘Joglo’ structures sourced by the client, prior to the initial design process of the house. The steel structure supporting the ‘Joglo’ centerpieces becomes their contemporary pedestal setting the tone for the architectural language and composition of the project. Skylights and a floating glass mezzanine both highlight and respect the 3 artifacts as ‘object trouvé’, enabling the inhabitants to explore these traditional structures like archaeologists, studying the ‘relics’ from every possible angle and perspective. 

Nested under the lofty living room, are two master guest suites with bathrooms – accessed through a suspended spiral staircase, seamlessly linking the mezzanine, living room and guest suites altogether. This project explores a relationship between old and new, the found and the fabricated, subtly declaring a hierarchy of new, contemporary elements supporting and emphasizing the old and found.

House Origami

Origami House comprises of a ‘folded’ Pavilion structure articulating the confluence of interior and exterior, textures and craft. The main pavilion structure is complemented with various cubic volumes connecting to it in all directions, standing on a seemingly solid plinth with a cozy pool carved into it. the pavilion provides shelter from heavy tropical rain and blazing sunlight, while enabling a full, unobstructed view of the lush, surrounding jungle and rice fields. The pavilion is a wood cladded space truss made of steel and decked with traditional teak wood shingles.

Different cross-sections of cantilevering A-frames create a sequence of folding surfaces that give the ceiling its geometric character. The roof shelters communal activities and designed as a place of gathering. Under the stone covered concrete base of the first floor, one finds 2 bedrooms, the lower double height ‘loft’-like living room, and a separately accessed studio, more deck spaces and garden flowing alongside a winding creek. The 3-dimensional distribution and orientation of spaces seek to maximize privacy for each room and space offered in the residence while providing different spaces of gathering and other activities.


Nearly all surfaces are cladded with ‘Bali Green’; a type of strongly textured sand stone. Diagonally cut and mirrored stone plates create an articulated texture for floors and walls to reflect the folded ceiling planes of the pavilion. Recycled teak wood and iron wood floors were embedded into the stone floors at areas of resting and playing.To emphasize the sensation of open living, the facade can be vastly opened at convenience, to enjoy open space surrounded by palm trees in a lush tropical forest.

Bond House

The cross is one of the oldest symbols found in the history of mankind. Embedded within it is a formal intersection between horizontal and vertical elements.House K is designed through interplay between horizontal and vertical volumes, establishing its position in relation to its delicate location on a descending riverside plot of land. 

The primary volume of the house relies on its horizontal span, while a smaller, central volume is extending towards the riverbank. Thus, Through consideration of the geometric qualities of the cross, we attempted to limit the vertical footprint of the house as it descends closer to the river, leaving the majority of the plot adjacent to the river, virtually untouched. The house is composed of two separate loft spaces that brace the pool and lounge area on the first floor and a private quarters, spa and grotto are found in the level below.

House A

Project Photographed by Tommaso Riva

House A is based on a linear, 4 story arrangement that is designed to counteract the steep slope of the property site by becoming a bridge house. The central theme of this project is articulated through a combination of two seemingly contrasting, architectural expressions; a notion of a romantic ruin, strongly connected to the ground and an ephemeral, transparent structure holding a series of roofs. these two atmospheric forces contrast and support each other. The master deck is crowning the structure, continuing through a double height exterior living space.

The silhouette is a sequence of five roofs of different lengths, juxtaposed with wall surfaces tiled with locally sourced Kerobokan stone. Linear skylights and gaps between the roofs generate a ‘barcode’ like light composition throughout the interior and exterior spaces of the house, changing as the sun makes its way from east to west.

Alchemy Potatohead

This small retail space is a renovated, repurposed parking garage, situated on the boardwalk to Seminyak’s famous Potato Head Beach Club in bali. The design seeks to draw the customer into this compact space by creating an optical illusion which exaggerates its actual depth. This is achieved by a warped wooden grill, or a wooden wave. A series of display shelves and fridges offer a rich selection of raw vegan smoothies, cold pressed juices, chocolates and other mouthwatering, healthy products. 

Alchemy Ubud

Alchemy Bali is the Island’s first 100% raw, organic and vegan restaurant. It was established as a place for transformation in 2011 by a group of conscious, creative, live food enthusiasts. Alchemy’s vision is to honour mother nature, promote healthy sustainable living and support and to offer a space of inspiration and community.

The existing restaurant was situated in a concrete building in the main road of Penestanan, Ubud. Through our design renovation, the existing building was completely opened and extended with a newly built, 2 level structure on each end. Recycled telephone poles were used as pylons, from which the load of the second level deck and roof are suspended. Tiered Alang Alang thatched roofs provide sufficient openings for air circulation while sheltering from sun and rain. A minimal amount of material was used in the building extension through the use of pre-stressed and tensile building components.