Stilts Studios

In addition to keeping costs low, there is a practical reason for making prefab structures, particularly here in Indonesia- an archipelago of more than 17,000 islands. Prefab structures can be set up in a short time frame, and can be easily erected and dismantled. Stilt Studios can be built on awkwardly-shaped sites or plots with difficult terrain. In order to bring development into remote areas to boost the local economy, we need knock-down structures that can be fabricated offsite and then built quickly without complex skillsets required. 

To this end, Stilt Studios can play an influential role in developing sustainable tourism. Stilt Studios was conceived as an innovative solution to the current situation in Bali, where buildings are often constructed and then demolished shortly thereafter, because sites are often leased out only for short time periods. The situation calls for us to tread lightly on the Earth through prefab prop-tech structures that can be dismantled and then erected elsewhere. By embedding our Stilt Studios into natural landscapes, we can evoke a sense of impermanence and allow for other experimental structures to fill in the blanks in the future, allowing for maximum agility in a rapidly-changing business environment and property market.

OMNIA

O_02

Campus project in the heart of Bali seeks to combine both openness and enclosure by using different formal approaches and materials, creating stark contrasts of permanence and the temporary. Sequence of hyperbolic bamboo structures forming a concentric arrangement.

Jendela

This mixed-use, campus-esque arrangement holds a residential house, studios and shared spaces. The formal language is influenced by traditional Balinese temple entrances, oriental roof silhouettes, and split gateways architectural elements.

The formal language of the roof seeks to combine the different elements into one composition. The warped and bent underside ceilings embrace the beauty of flying roofs and bring light into the interior spaces in different ways and different times of the day.

Cotel

Proposal for a mixed-use development dedicated to the theme of ‘The new hostel’.

Efficiency as sustainability was one of the major credos for our architectural decisions. Overlaying shared spaces led to a series of interesting floor plans where high density lead to both formal and informal places of gathering.

Passive cooling through big voids stimulated the places of rest, reducing the energy consumption of the structures.The building mass stores air conditioning spaces and open spaces regulate themselves through cross ventilation.

Density liberates the ground plane for more outdoor areas. The stack of program provides big open space with sea views. The high stack also catches breeze, and as the site is oriented east-west we took special care to arrange both program and building shape according to maximum self shading.

The recreational areas between ‘loud’ and ‘silent’ programs were designed as a blend of different levels, nooks, corners – little plazas and meeting spots