Mallorca

We embrace ancient architecture and follow our fetish for clean lines.

The semi arch is blurring borders – another find on the pursuit for tectonic stories.

This is part of a competition we contributed to for a resort development on a Balearic island.

Stilts Studios

In addition to keeping costs low, there is a practical reason for making prefab structures, particularly here in Indonesia- an archipelago of more than 17,000 islands. Prefab structures can be set up in a short time frame, and can be easily erected and dismantled. Stilt Studios can be built on awkwardly-shaped sites or plots with difficult terrain. In order to bring development into remote areas to boost the local economy, we need knock-down structures that can be fabricated offsite and then built quickly without complex skillsets required. 

To this end, Stilt Studios can play an influential role in developing sustainable tourism. Stilt Studios was conceived as an innovative solution to the current situation in Bali, where buildings are often constructed and then demolished shortly thereafter, because sites are often leased out only for short time periods. The situation calls for us to tread lightly on the Earth through prefab prop-tech structures that can be dismantled and then erected elsewhere. By embedding our Stilt Studios into natural landscapes, we can evoke a sense of impermanence and allow for other experimental structures to fill in the blanks in the future, allowing for maximum agility in a rapidly-changing business environment and property market.

Villa Nabu

Karl’s living room has a ceiling that challenges the conventional flat roof and blends it into a sequence of pitches that resemble our interest in mesh-ups of vernacular and contemporary design topics. This is part of an ongoing design process for a project at Tampah Hills. 

The Lift

Project Photographed By KIE

Lift is a small experimental treetop boutique hotel located in a suburb of Ubud and Bali.

The beginnings of the project were a testing ground for ideas on how to lift structures off the ground, to have a less invasive footprint and impact, more cost effective and faster to build.

Many developments here on this island use high quantities of concrete, and the experience is often times the same.

We wanted to challenge that and create light architecture while suggesting a surreal mix of industrial impermanent structures embedded into a tropical forest.

Each of the structures has a different organization, material and appearance. Somewhere stuck in the past and the future, it seeks to bridge different aspects of Bali into a memorable experience, and creates a backdrop for pictures to take or keep in mind.

The park like setting holds a small sauna, a little pool, bar, benches and small recreational areas. This plus the yoga deck way above ground provides enough reason to stay there for a couple of days.

Jendela

This mixed-use, campus-esque arrangement holds a residential house, studios and shared spaces. The formal language is influenced by traditional Balinese temple entrances, oriental roof silhouettes, and split gateways architectural elements.

The formal language of the roof seeks to combine the different elements into one composition. The warped and bent underside ceilings embrace the beauty of flying roofs and bring light into the interior spaces in different ways and different times of the day.

Medewi Resort

Off the ground series of mini towers assembling into a singular resort with elevated connective pathways leading down to the beautiful black sand shores of Medewi.

Arabica Shenzen

International Japanese coffee brand ‘Arabica’ Coffee shop location nested within the undercroft of steel pedestrian bridge in Shenzen’s Coco Park complex, China. The design is based on articulating an ambitious spiral stair case structure function as the coffee shop’s primary seating area.

House Puri-Bukit

Project photographed by KIE

This 4 Bedroom structure overlooks the landscape of rolling hills of southern Bali. Carefully selected reclaimed woods and locally sourced sand stone creates a structure that reformulates traditional Asian building styles with a contemporary approach on architecture and craftsmanship. The building seeks to capture the panoramic sea front view through an extensive shared living space that continues out to a landscaped garden with a swimming pool.

House Aperture

Project Photographed By KIE

House Aperture is made of reused wood and glass. Shutters, sliding glass doors and curtains make this box versatile in its atmosphere and interior climate. All four sides are similar, enabling multi-directional air flow across the space.

Cotel

Proposal for a mixed-use development dedicated to the theme of ‘The new hostel’.

Efficiency as sustainability was one of the major credos for our architectural decisions. Overlaying shared spaces led to a series of interesting floor plans where high density lead to both formal and informal places of gathering.

Passive cooling through big voids stimulated the places of rest, reducing the energy consumption of the structures.The building mass stores air conditioning spaces and open spaces regulate themselves through cross ventilation.

Density liberates the ground plane for more outdoor areas. The stack of program provides big open space with sea views. The high stack also catches breeze, and as the site is oriented east-west we took special care to arrange both program and building shape according to maximum self shading.

The recreational areas between ‘loud’ and ‘silent’ programs were designed as a blend of different levels, nooks, corners – little plazas and meeting spots