Bali Tennis Club

The tennis club’s main building acts as a spine for spectators alongside two red clay tennis courts – one of them sunken. under the main deck one finds all supportive program such as showers, lockers, bathrooms, kitchen, office and storage spaces. the building is structured into 2 different languages – the lower floor being the utilitarian solid base, rendered in brick, and the 3 connected A-frame bridge structures connecting to the upstairs roofs. The overhang of each bay become the arches – those are supported with rafters, spun of a cautionary truss hung between each of the A-frames. From the south the building appears entirely as a single story building. The bowing arches, and the expressive tips of the models resemble into a building with a lot of movement –  a series of ballistic trajectories is one of several images abstracted in this efficient and rhythmic design.

Rice Campus

Buildings take up space – and therefore occupy land that has once been used as farmland – or simply intact man-free ecosystems. Now more than ever architecture has to explore the potential of reducing it’s a naturally negative impact on its environment.

This project investigates the potential of a building’s roof to be used as an agricultural element. We need a typology of tiered steps which makes itself invisible. ‘The Rice Campus’ holds a number of programs above and below a sculpted manipulated surface tissue.

Inside spaces are naturally vented and light through the light slits that the tiered fields generate.  Efficient grid shell structures generate artificial ‘hills’ that vegetation can grow on. Thus, This artificially created topography would work as a fully intact irrigated system of fields to grow all kinds of fruits and vegetables.

Man needs to reduce carbon emission by farming goods locally, providing jobs, and most importantly reestablish the understanding of where the food we have on our plates actually comes from, and furthermore, how it is being produced.
 

The Square

the square is a hub of various programs situated in a suburb of Ubud. The 7 buildings hold retail, hotel, apartment and recreational spaces. The conceptual idea is to mimic the vertical organisation of a tropical forest – shrub – trunk – crown to emphasize different atmospheres. Like a tree all buildings have a small footprint, then taper outward and merge the overhang of the roofs with the first-floor slab. In the created in-between spaces, one finds circulation, terraces and loggias.

Qi Gong Temple

The structure is planned to be standing on a base that holds a tea room and other supportive programs around the philosophy of Qi Gong in the outskirts of Ubud, Bali. The Canopy is a grid shell structure seeking to combine traditional building styles with a contemporary approach to form finding in architecture.

La Pacha Mama

‘La Pacha Mama’ is an eatery specialising in Pescatarian, Mexican cuisine with subtle references to its Indonesian, tropical context. The aesthetic and structural character of the design alludes to the image of the ‘hacienda’, typically known as large estate originating from colonies of the Spanish empire.

The main structural elements of the design serve as the dominant feature of the project, forming a semi-open atrium spanning over a renovated building and courtyard, surrounded by lush tropical vegetation. The vertical structural elements form a hybrid of a truss, a vault, and an arch, interwoven with rubber recycled from old truck tires. This woven structural framework enables vines and flowers to grow effortlessly into the building so that, in due time, it may become one with nature.